Συναντήσεις με πολίτες πραγματοποιεί ο Δ. Σταμενίτης σε όλη την Πέλλα.

Συναντήσεις με πολίτες για τις λύσεις που έδωσε η κυβέρνηση σε διακατεχόμενα-ανταλλάξιμα αγροτεμάχια και δασωμένες αγροτικές εκτάσεις.

Συναντήσεις με αγρότες του Νομού Πέλλας πραγματοποιώ αυτό το διάστημα με κεντρικό θέμα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που δίνουν λύσεις: πρώτον, στα ζητήματα των διακατεχόμενων – ανταλλάξιμων αγροτεμαχίων, κυριότητας του Υπουργείου Οικονομικών και δεύτερον, στα προβλήματα που προέκυψαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα συναντήθηκα με ενδιαφερόμενους πολίτες σε Προμάχους, Αρχάγγελο, Γαρέφι, Νότια, Περίκλεια, Άνω Γραμματικό, Κερασιά και Μελίσσι και συζήτησε μαζί τους τις λεπτομέρειες των ρυθμίσεων τόσο του Υπουργείου Οικονομικών όσο και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ειδικότερα ενημέρωσα:
  1. Για τον τρόπο απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας σε αγροτεμάχια που ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών και καλλιεργούνται για δεκαετίες από αγρότες, τον οποίο παρέχει ρύθμιση του Υπ. Οικονομικών που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα.
  2. Για την ψήφιση του νόμου το καλοκαίρι του 2022 από το ΥΠΕΝ, με τον οποίο αποχαρακτηρίζονται ως δασικά τα αγροτεμάχια που συμπεριλαμβάνονται στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ.
  3. Για τη δυνατότητα νομιμοποίησης της γεωργικής χρήσης εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων, την οποία δίνει ρύθμιση του ΥΠΕΝ που ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα.
  4. Για τη δυνατότητα τροποποίησης των ορίων των οικισμών στην περίπτωση εμφανούς λάθος των ορίων.
Αποδεικνύεται στην πράξη η βούληση της κυβέρνησης να ρυθμίσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα αλλά και να αποκαταστήσει αδικίες που δημιουργήθηκαν με αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.
Κεντρικοί άξονες των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας αλλά και η προάσπιση των περιουσιακών δικαιωμάτων των πολιτών.[folder-gallery fid=”1″ columns=”2″ orderby=”rand”]
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...