Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά

«Δεν είχαμε κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση και τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις μας τις εκφράσαμε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να αποχωρήσουμε», είπε η Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας τις επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κα Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «φάση μετάλλαξης» του ΣΥΡΙΖΑ και «διαλυτική κρίση» στο κόμμα μετά τις εκλογές, ενώ στρέφοντας ευθέως τα βέλη της προς τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «δεν έχει σχέση με τις επιλογές της Αριστεράς» και ότι «αντί να βλέπει τι πηγαίνει λάθος, στοχοποιούσε τον εσωτερικό αντίπαλο του με ακραίες εκφράσεις».

Σημείωσε ότι «είναι απολύτως σεβαστή η νίκη του κ. Κασσελάκη», αλλά ότι «υπήρχαν επιφυλάξεις ως προς την πορεία του, επειδή δε μίλησε πολιτικά, καθόλου, κατά την προεκλογική περίοδο», λέγοντας εμμέσως ότι επιβεβαιώθηκαν οι επιφυλάξεις της ως προς τη στάση και τις πολιτικές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν επιλογή που έκανε σεβαστό το αποτελέσματα αλλά ήταν σύμφωνη με τη συνείδηση μου και του στίγματος που θα έπρεπε να δίνω ως πχ. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας άλλα πράγματα από εκείνα που πίστευα εάν αναλάμβανα χαρτοφυλάκιο, μετά και την ομιλία του κ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ», εξήγησε για την απόφαση της να μη δεχθεί την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, μετά την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές, να αναλάβει όποιο αξίωμα ήθελε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κατά πόσο ο κ. Κασσελάκης είναι αριστερός, η κα Αχτσιόγλου είπε ότι εκφράζει «προβληματικές θέσεις σε διάφορους τομείς, που δεν έχουν να κάνουνε με τον πυρήνα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και το πιο ανησυχητικό φαινόμενο είναι ότι αλλάζουν αυτές οι θέσεις κάθε πέντε ημέρες».

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, η κα Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας έκανε την πολιτική επιλογή της μη παρέμβασης και τη σέβομαι. Με τον Αλέξη Τσίπρα πετύχαμε πολλά μαζί. Ξέρετε ότι έχουμε συμπορευθεί σε δύσκολες εποχές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα και εγώ αυτή την πορεία θα την τιμώ».

Απαντώντας στα πυρά του Στέφανου Κασσελάκη πως οι βουλευτές αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας θέσεις και αξιώματα, η Έφη Αχτσιόγλου είπε «το αντίθετο ισχύει, αν θέλαμε τις θέσεις που λέει θα μας προσέφερε και τις καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχω υπηρετήσει επί χρόνια από διαφορετικές θέσεις και ένας άνθρωπος που ήρθε και μόλις ανέλαβε να έρχεται και να μας λέει για τις καρέκλες, νομίζω κανείς στη χώρα δεν μπορεί να τον πιστέψει», συμπλήρωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ως προς τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και το γιατί εκείνη δεν έχει αναλάβει κάποιο ρόλο, η Έφη Αχτσιόγλου είπε πως «ήταν επιλογή μου να μην έχω πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά θα είμαι παρούσα στις μάχες». «Δεν ήθελα να αναλάβω ρόλο στη νέα ΚΟ επειδή έδωσα εγώ τη μάχη για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και αν ήμουν επικεφαλής στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα περιέπλεκε αυτό τα πράγματα», εξήγησε η κ. Αχτσιόγλου.

Για το εάν δεν έγινε τώρα Πρόεδρος της ΚΟ για να είναι επικεφαλής του κόμματος που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι «η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θέλει πολλή δουλειά και δε θα έδειχνε σεβασμό στη συλλογική διεργασία εάν έλεγα ότι εγώ θα ήμουν επικεφαλής». «Ως προς το όνομα θα κάνουμε ανακοινώσεις τη Δευτέρα. Τα βασικά ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθούμε είναι η κλιματική κρίση, ζητήματα εργασίας, ζητήματα λειτουργίας του Κράτους και ζητήματα οικονομίας, ώστε να εκφράσουμε με έναν ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό τρόπο την εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες», πρόσθεσε.

Πηγή: Reporter.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...