Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο γιατρός Χαυτούρας που ενέκρινε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά. Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες.

Σε αναστολή ο γιατρός Χαυτούρας του ΠΑΣΟΚ και όσοι εμπλέκονται στην άδεια του επιθεωρητή ΟΣΕ
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό, ότι από την ΕΔΕ που διεξήχθη στο νοσοκομείο Βόλου προέκυψε ότι ο κ. Χαυτούρας γνωμάτευσε το ιατρικό πρόβλημα στον επιθεωρητή του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για την κατάρτιση των βαρδιών στο σταθμαρχείο της Λάρισας όπου έγινε το μοιραίο λάθος με συνέπεια την σύγκρουση των δύο τρένων. Ο διεθυντής της νευρολογικής κλινικής γνωμάτευσε το ιατρικό πρόβλημα και παρέπεμψε τον επιθεωρητή στον επιμελητή γιατρό για να του υπογράψει την άδεια, χωρίς προηγουμένο να εξεταστεί.

Ολοι οι εμπλεκόμενοι γιατροί έχουν τεθεί σε αναστολή ενώ θα περάσουν και από πειθαρχικό. Σε αναστολή έχει τεθεί και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...