Εκτροχιασμοί τρένων λόγω αέρα στην Ελβετία – 12 τραυματίες.

Δύο εκτροχιασμοί τρένων προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 12 ανθρώπων στην Ελβετία, ενώ ο ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά.

Πρόκειται για δύο ξεχωριστούς εκτροχιασμούς τρένων, και οι δύο στη βορειοδυτική Ελβετία, βόρεια της πρωτεύουσας Βέρνης.

Το πρώτο τρένο εκτροχιάστηκε γύρω στις 16:30 (17:30 ώρα Ελλάδας) μεταξύ Λούσερτς και Μπιέλ, και το δεύτερο περίπου 20 λεπτά αργότερα κοντά στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Φλούρινα Σενκ.

Πάνω από 12 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένων στην Ελβετία, σοβαρά ο ένας. Στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι 12 άτομα – 9 ενήλικες και 3 παιδιά – τραυματίστηκαν. Από αυτούς, τα τραύματα ενός ατόμου ήταν σοβαρά. Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στον εκτροχιασμό στο Λούσερτς, αλλά δεν δημοσιοποίησε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών και τη σοβαρότητα της κατάστασής τους. Στο ένα περιστατικό εκτροχιάστηκαν τα πίσω βαγόνια ενός τρένου, ενώ ο άλλος εκτροχιασμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Ελβετίας, οι εκτροχιασμοί συνέβησαν εξαιτίας δυνατών ανέμων, οι οποίοι έφτασαν ακόμα και τα 122 χιλιόμετρα την ώρα. Την στιγμή του εκτροχιασμού στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, ένας μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται στη γειτονική πόλη Κόπιγκεν κατέγραψε μια ριπή ανέμου ταχύτητας 136 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το Meteonews.

Η Ελβετία φημίζεται για το πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυό της και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τρένο για να θαυμάσουν το τοπίο στις Άλπεις ή για να βρεθούν μέσα σε μοναδικές αμαξοστοιχίες που ανεβαίνουν στις πλαγιές των βουνών. Οι οργανισμοί μεταφορών που είναι υπεύθυνοι για τα τρένα, Aare Seeland Mobil και Regional Transit Bern-Solothurn, επιβεβαίωσαν επίσης τους εκτροχιασμούς στις ιστοσελίδες τους. Σημείωσαν ότι οι επηρεαζόμενες σιδηροδρομικές γραμμές έκλεισαν ως αποτέλεσμα των εκτροχιασμών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...