Επικοινωνία Σταμενίτη με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ για τα Νοσοκομεία της Πέλλας.

Επικοινωνία με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ για προτάσεις έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης για Νοσοκομεία Γιαννιτσών & Έδεσσας.

Με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη επικοινώνησα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ για τις προς ένταξη προτάσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν έργα για τις Νοσοκομειακές Μονάδες Γιαννιτσών και Έδεσσας.
Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης παρεμβάσεων στις υποδομές υγείας της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η 3η ΥΠΕ έχει καταρτίσει κατάλογο προτάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών των Νοσοκομειακών Μονάδων Γιαννιτσών και Έδεσσας συνολικού προϋπολογισμού και για τις δύο 5.934.000 εκ. €.
Συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει:
1. Για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών: α. Επέκταση της Μ.Ε.Θ. (από 6κλινη σε 12κλινη) στο χώρο της υφιστάμενης Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας σε έκταση περίπου 500 m2, προϋπολογισμού 1.488.000 εκ. ευρώ. β. Ανακαίνιση Χειρουργείων, η οποία θα αφορά σε πέντε (5) άσηπτες χειρουργικές αίθουσες και μία (1) σηπτική με τους βοηθητικούς χώρους αυτών και ανακαίνιση του χώρου του Μαιευτηρίου συνολικής έκτασης 1.400τ.μ., προϋπολογισμού 1.736.000 εκ. ευρώ.
2. Για το Νοσοκομείο της Έδεσσας: α. Κατασκευή 6 κλινών ΜΕΘ (Οικοδομικά, Η/Μ, Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός), προϋπολογισμού 1.180.000 εκ. ευρώ. β. Ανακαίνιση χειρουργείων 1ου και 2ου ορόφου, προϋπολογισμού 1.080.000 εκ. ευρώ. γ. 100 ηλεκτροκίνητες κλίνες, προϋπολογισμού 450.000 εκ. ευρώ.
Από την πλευρά μου τόνισα ότι η δυνατότητα που μας παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παρεμβάσεις σε υποδομές και αναβάθμιση των υποδομών υγείας είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί στο έπακρο.
Στη συνομιλία μου με τον κ. Μπογιατζίδη τον ευχαρίστησα για την ενημέρωση και σημείωσα πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσω συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου και εγώ να υποστηρίξω τις προτάσεις της 3ης ΥΠΕ.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...