Επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: Εκπαιδεύετε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά ΗΠΑ: Oταν μας συμφέρει είμαστε εταίροι, όταν όμως δεν μας συμφέρει άλλο

Μετά τη ρητορική, που αντιβαίνει εκείνη της Δύσης, περί ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, ο Ταγίπ Ερντογάν προτάσσει και πάλι τον ισχυρισμό ότι επιδιώκει να διαδραματίσει τον ρόλο του μεσολαβητή. «Η ευχή μας είναι να σταματήσει ο πόλεμος το συντομότερο. Πιστεύουμε όμως ότι η ένταση δεν θα διαρκέσει μόνο μία ή δύο βδομάδες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν επαρκεί το νερό στη Γάζα. Ούτε ρεύμα. Τι συμβαίνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα;» πρόσθεσε ο Ερντογάν, σε μία ακόμη αμφιλεγόμενη δήλωση.

Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ για την παρουσία τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Συρίας.

«Οι HΠΑ το αεροπλανοφόρο τους το στέλνουν στο Ισραήλ. Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ; Τι έρχεται να κάνει; Μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει θα βομβαρδίσει και θα καταστρέψει τη Γάζα, θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε επανεφέροντας το θέμα του τουρκικού drone που καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ στη Συρία:

«Πρέπει να το ανακοινώσω αυτό. Σήμερα στη Συρία οι ΗΠΑ έχουν πάνω απο 20 βάσεις.Τι δουλειά έχουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία; Ti γίνεται σε αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις. Ολα αυτά δεν πρέπει να τα εξετάσουμε; Όμως δυστυχώς οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας. Όταν oι HΠΑ καταρρίπτουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας, η Τουρκία δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ; Δεν είμαστε μαζί; Πώς θα το εξετάσουμε; Όταν μας συμφέρει είμαστε εταίροι. Όταν όμως δεν μας συμφέρει άλλο».

Και συνέχισε: «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ, τις εξοπλίζουν. Και με αυτές τις οργανώσεις και στη Συρία και στη Μέση Ανατολή μετατρέπουν όλη την περιοχή σε λουτρό αίματος! Αυτά να τα δούμε».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com