Κεραμέως προς Σύριζα: «Πληρώνεστε για να είστε εδώ και να ψηφίζετε» (Δείτε το Video)

στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία.

Νίκη Κεραμέως: “Πίσω από τη συγγνώμη της κυβέρνησης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη υπάρχει η συντριβή και όχι η υποκρισία”, είπε η Υπουργός Παιδείας και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για προσπάθεια εκμετάλλευσης του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η υπουργός Παιδείας, επιχειρηματολογώντας, επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας δεν έχει «χρώμα», ούτε είναι θέμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά αγγίζει άπαντες. Κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που επιστρέφει το βράδυ σπίτι του και αναρωτιέτα “θα είναι το παιδί μου ασφαλές;”».

«Κι εγώ σας ρωτώ» είπε απευθυνόμενη στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ η κα Κεραμέως: «Είστε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, πληρώνεστε από τους φορολογούμενους κάθε μήνα, έχετε προνόμια, ασφάλεια, συνεργάτες. Γιατί τους έχετε όλους αυτούς; Για να παίρνετε θέση στα ζητήματα που φτάνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Να συμφωνείτε, να διαφωνείτε, να επιλέγετε παρών».

Στο σημείο αυτό ο Πάνος Σκουρλέτης φώναξε «ντροπή» ζητώντας από την υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει.

Ο προεδρεύων κ. Μπούρας επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. «Κύριε Σκουρλέτη, θα το διορθώσω εγώ, όλους μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι θέμα να ανακαλέσει».

Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Τόνισε ακόμα ότι, αντίθετα από τη σημερινή κυβέρνηση που ανέλαβε την ευθύνη η οποία της αναλογεί και προσπαθεί να μετουσιώσει σε πράξεις την συγγνώμη της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε ποτέ σε άλλες τραγικές στιγμές.

“Πέρα από την αυτονόητη έκφραση οδύνης και συγγνώμης, προχωρά η διαδικασία διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης και απόδοσης ευθυνών και οι προσπάθειες εκ μέρους της Πολιτείας αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου και των δικλείδων ασφαλείας του, ώστε η χώρα μας να μην ξαναζήσει ποτέ παρόμοια τραγωδία. Η κυβέρνηση πριν λίγο ανακοίνωσε ήδη νέα μέτρα ενίσχυσης του δικτύου στην προσπάθεια ακριβώς αυτή η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις. Πράξεις απτές, προκειμένου να ενισχυθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας”, επισήμανε η κα Κεραμέως.

Απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, που υποστήριξε πως είναι υποκριτική η συγγνώμη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αντειτίνοντας πως “πίσω από αυτές τις συγγνώμες υπάρχει η συντριβή και όχι η υποκρισία.

“Εμείς αναγνωρίζουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν σε κάθε επίπεδο, ο πρωθυπουργός ο ίδιος, ο αρμόδιος υπουργός, η διοίκηση του ΟΣΕ, όλοι αναλάβαμε τις ευθύνες. Δεν κρυβόμαστε, αναγνωρίζουμε ευθύνες και προσπαθούμε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξη. Κάτι που δεν έκανε η δική σας κυβέρνηση σε άλλες τραγικές στιγμές. Και κάνουμε και κάτι άλλο. Όσο η Δικαιοσύνη αναζητά και αποδίδει ευθύνες, η κυβέρνηση μετουσιώνει σε πράξεις και δράσεις με στόχο να μην ξαναζήσουμε ποτέ παρόμοια τραγωδία”, ανέφερε και κατέληξε:

“Έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις από εμάς. Για το μερίδιο ευθύνης που εμείς αναλάβαμε και εσείς όχι, για τη συγγνώμη που εμείς ζητήσαμε και εσείς όχι, για τις διαχρονικές ευθύνες, για το ότι εμείς δεν κρυφτήκαμε όπως κάνατε εσείς. Δεν θα σας ακολουθήσουμε όμως στο δρόμο της έντασης. Είναι το τελευταίο που χρειάζονται όσοι θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα, το τελευταίο που χρειάζεται μία χώρα βυθισμένη στη θλίψη και την οδύνη”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...