Μητσοτάκης: Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων στην Θεσσαλονίκη

Συνομιλίες του πρωθυπουργού με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων στην Θεσσαλονίκη, καθώς και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται.

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της βόρειας Ελλάδας, καθώς και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός μαζί με στενούς του συνεργάτες (Γ. Μπρατάκος, Π. Μαρινάκης, Θ. Κοντογεώργης κ.α.) έφτασε στις 09:55 στο Διοικητήριο. όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των συναντήσεων θα παρουσιαστούν στοιχεία για την πρόοδο των έργων το διάστημα που μεσολάβησε από την περσινή ανάλογη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός θα ακούσει αιτήματα και προτάσεις από εκπροσώπους φορέων. Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε δηλώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, λίγες μέρες πριν την παρουσία του στη ΔΕΘ, να συναντά τους φορείς της πόλης και για τις δικές τους προτάσεις ως προς το οικονομικό σκέλος της ομιλίας, αλλά και για συζήτηση επί των μεγάλων έργων που δρομολογούνται. Μεταξύ αυτών το Μετρό που θα παραδοθεί σε λίγους μήνες, το Flyover που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί την άλλη Παρασκευή και σε ειδική εκδήλωση που ετοιμάζουν ο Δήμος με την εταιρία Dimand για την ανάπλαση του παλαιού εργοστασίου του ΦΙΞ που δρομολογεί η εταιρία, όπως έκανε και με το παλαιό κτίριο του Μινιόν.

Όσο για το οικονομικό πακέτο της ΔΕΘ, αν και λελογισμένο και χωρίς μεγάλες εξαγγελίες, είναι σε φάση τελικής επεξεργασίας από την ομάδα των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη που έχει επιφορτιστεί με αυτό σε απευθείας επαφή με το υπουργείο Οικονομικών, οι τελικές λεπτομέρειες, όμως, θα κλειδώσουν την επόμενη εβδομάδα.

Ενα από τα μέτρα που εξετάζονται στο κυβερνητικό επιτελείο είναι μία έκτακτη ενίσχυση για τους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές, όπως είχε δοθεί πέρσι σε αστυνομικούς και λιμενικούς. Το ύψος του επιδόματος, εφόσον «κλειδώσει», εξαρτάται από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...