Ο ουρανός της Καλαμάτας υποδέχτηκε το 4ο νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφη Μ-346.

Αυτά τα αεροσκάφη, φορώντας περήφανα τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, ολοκλήρωσαν τις πτητικές τους δοκιμές και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Μιλάνο, προερχόμενα από τις εγκαταστάσεις της Leonardo.

Η υποδοχή των νέων αεροσκαφών ήταν επιβλητική, με δύο T-2E Buckey της 120 ΠΕΑ να απογειώνονται και να “καλωσορίζουν” τα νέα αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο. Τα T-2E, τα οποία θα αντικατασταθούν σταδιακά από τα M-346, έχουν εκπαιδεύσει τους Έλληνες αεροπόρους από το 1976. Η πρώτη επίσημη υποδοχή των νέων αεροσκαφών έγινε την Τρίτη, 16 Μαΐου, με μια ειδική τελετή που προετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 20 τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Leonardo στην Ιταλία για να εκπαιδευτούν στην υποστήριξη των συστημάτων των αεροσκαφών.

Το Aermacchi M-346 Master είναι ένα προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τζετ που κατασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία Leonardo (πρώην Alenia Aermacchi). Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εκπαίδευση στους μαθητές-πιλότους που προετοιμάζονται να πιλοτάρουν τα πιο προηγμένα και σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη. Χαρακτηρίζεται από την υψηλή απόδοση, την ευελιξία και την αντοχή του. Το M-346 διαθέτει δύο κινητήρες turbofan Honeywell F124, που του παρέχουν την ικανότητα να επιταχύνει με μεγάλη ταχύτητα και να ανεβαίνει σε μεγάλα υψόμετρα.

Το M-346 διαθέτει ένα σύστημα Fly-by-Wire με τέσσερις κανόνες ελέγχου πτήσης, καθιστώντας το αεροσκάφος ικανό να αντιμετωπίσει ευρύ φάσμα πτητικών καταστάσεων. Επιπλέον, διαθέτει προηγμένο σύστημα απομίμησης όπλων και εξομοιωτή που επιτρέπει στους μαθητές να εκπαιδεύονται σε μια πληθώρα αποστολών, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών μάχων και των επιθέσεων εναντίον εδαφικών στόχων.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...