Σήμερα στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ στα Ιωάννινα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Τζαμτζής

Κεντρικός εισηγητής ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στα Ιωάννινα πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 22 και αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και με κεντρικό εισηγητή τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για το τελευταίο συνέδριο που διεξάγεται με την παρούσα σύνθεση καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2024 ξεκινά νέα περίοδος για τη δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο “Du Lac” των Ιωαννίνων.

Στο συνέδριο θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης και Γενικοί Γραμματείς, ενώ εκπροσώπηση θα έχουν η Βουλή, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας από τον πρόεδρο της Λάζαρο Κυρίζογλου.

Το ετήσιο συνέδριο της ΕΝΠΕ έχει ως θέμα: “Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στη Νέα Εποχή”.

Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στη Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τον σύγχρονο ρόλο των Περιφερειών, ενώ η δεύτερη είναι αφιερωμένη στα σημαντικότερα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στο νέο ΕΣΠΑ, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, εκτός του κεντρικού εισηγητή Απόστολου Τζιτζικώστα, ομιλίες θα πραγματοποιήσουν οι κ.κ. Νίκη Κεραμέως και Θοδωρής Λιβάνιος.

Στην πρώτη θεματική ενότητα, την Τετάρτη, “Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Περιφερειακή ∆ιακυβέρνηση στην πράξη” συμμετέχουν οι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Μέλος ∆Σ ΕΝΠΕ – Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου), Μιχάλης Σταυριανουδάκης (Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης), ∆ημήτρης Κιρμικίρογλου (Γ.Γ. ∆ημοσίας ∆ιοίκησης) και Ιωάννης Γούπιος (∆ιευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Περιβάλλοντος ΕΕΤΑΑ).

Στη δεύτερη θεματική ενότητα, την Πέμπτη, “Νέο ΕΣΠΑ, ΕΠΑ & Ταμείο Ανάκαμψης – Ο ρόλος των Περιφερειών” συμμετέχουν οι κ.κ. Νεκτάριος Φαρμάκης (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Μέλος ∆Σ ΕΝΠΕ – Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας), Νίκος Παπαθανάσης (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών), ∆ημήτρης Σκάλκος (Γ.Γ. ∆ημοσίων Επενδύσεων & Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) και Πλάτων Μαρλαφέκας (Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ).

Πριν την έναρξη της δεύτερης θεματικής ενότητας την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η έγκριση της έκθεσης οικονομικής διαχείρισης (απολογισμού) έτους 2022 της ΕΝΠΕ, με εισηγητή τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ Νικόλαο Παπαγεωργίου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...