Σταμενίτης: διεύρυνση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αίτημα για διεύρυνση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους οικογενειακούς βοηθούς του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, με κεντρικό θέμα την εξέταση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στην κατηγορία των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχουν προσληφθεί ως Οικογενειακοί Βοηθοί.
Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, του Υπουργού Υγείας και του Αν. Υπουργού Οικονομικών καθορίστηκε η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (άρθρο 18 του ν. 4354/2015) στους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων του. Με τη συγκεκριμένη απόφαση αναγνωρίζεται, ορθώς, η προσφορά των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ειδικότητες ΥΕ Βοηθών Νοσοκόμων – Φυλάκων Ασθενών, ΥΕ Βοηθών Θαλάμου και ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών.
Δεδομένου ωστόσο, ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι υπάλληλοι των προαναφερθέντων κατηγοριών έχουν απόλυτη συνάφεια με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΥΕ Οικογενειακοί Βοηθοί του «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Σταμενίτης ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών, να εξεταστεί το αίτημα για διεύρυνση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους τελευταίους.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών με ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει το αίτημα και σύντομα θα είναι σε θέση να απαντήσει για την εξέλιξη του.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσω συναντήσεις και με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την προώθηση του αιτήματος των εργαζομένων – οικογενειακών βοηθών του «Βοήθεια στο Σπίτι».
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...