Στην ΕΡΤ3 ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης, μίλησε για την Θεσσαλία και το ελαιόλαδο.

«Είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα και να ξαναδώσουμε ζωή στο θεσσαλικό κάμπο. Και αυτό θα γίνει».

Για τις ενέργειες της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ με στόχο την ταχύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel στη φυτική και ζωική παραγωγή, καθώς και στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, συζητήσαμε χθες με τη Σύνθια Ροδάνθη Σάπικα στην εκπομπή “Τριτολογίες”, της ΕΡΤ3 και ΕΡΤ NEWS.
Παραγωγοί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, γνωρίζουν ότι έχουμε πάρει εντολή από τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis να προχωρήσουμε γρήγορα στην καταγραφή και την εκτίμηση των ζημιών και να αποκαταστήσουμε τις συνέπειες της θεομηνίας, και αυτό κάνουμε.
Με επικεφαλής τον Υπουργό Λευτέρης Αυγενάκης, προχωράμε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε γρήγορα να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το θεσσαλικό κάμπο στους κανονικούς του ρυθμούς.
Μιλήσαμε επίσης, και για μειωμένη παραγωγή του ελαιόλαδου και τη διαμόρφωση των τιμών.
Είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση το παρακολουθεί συνολικά.
  • Όσον αφορά την τιμή, πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης, και ήδη έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς και όπως γνωρίζουμε έχουν βγει τα συνεργεία που ελέγχουν το εύλογο κέρδος των ενδιάμεσων και των σουπερμάρκετ.
  • Όσον αφορά τα προβλήματα στην καλλιέργεια, ήδη καταγράφεται το φαινόμενο, και έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να επισημάνουν πού εντοπίζεται η μείωση της παραγωγής, γιατί αυτή δεν είναι ίδια σε όλες τις περιοχές. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα βρούμε τους τρόπους που μας επιτρέπει το εθνικό και το ενωσιακό δίκαιο για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...