Συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας & Αλμωπίας για το Νοσοκομείο Έδεσσας

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς και τους πολίτες των Δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, ώρα 13:00, στην πλατεία των μικρών καταρρακτών της Έδεσσας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Οι φορείς και οι πολίτες των Δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας, οι οποίοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα 13/3/2023 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, μετά από πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής της ομάδας φορέων «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ SOS», με θέματα την ενημέρωση των μέχρι σήμερα ενεργειών και την διοργάνωση δράσεων για την αναβάθμιση και την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου της Έδεσσας, αποφασίσαμε τα εξής:

1. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την έντονη ανησυχία μας για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας και ειδικά για την ελλιπή στελέχωση κλινικών και τμημάτων του.

2. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ δημόσια την αμέριστη συμπαράσταση και ειλικρινή εμπιστοσύνη μας προς τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.

3. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Α. Την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ.
Β. Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης συγχώνευσης του Νοσοκομείου, καθώς και κατάργησης κλινικών ή τμημάτων του Νοσοκομείου.
Γ. Την πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας και των Κέντρων Υγείας Αριδαίας, Σκύδρας και Άρνισσας.
Δ. Την ουσιαστική βελτίωση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας και

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς και τους πολίτες των Δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, ώρα 13:00, στην πλατεία των μικρών καταρρακτών της Έδεσσας.

2023-03-13-2051012023-03-13-205223

2023-03-13-205232

2023-03-13-205239

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καταρχήν να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στο πολύνεκρο δυστύχημα των τεμπών. Να σας καλωσορίσω ως οικοδεσπότης και σαν μέλος της συντονιστικής επιτροπής.  

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από φορείς, σωματεία και συλλόγους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο της Έδεσσας. Ο λόγος ήταν η κοινή αγάπη και αγωνία μας για την μοίρα του νοσοκομείου μας για να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε το έργο του νοσοκομείου. Το κάλεσμα που έγινε από την συντονιστική επιτροπή, έγινε διότι ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι! Η υποβάθμιση της υγείας έχει καταντήσει βαρέλι χωρίς πάτο ( νοσοκομεία και κέντρα υγείας χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών, χωρίς νοσηλευτές) .
Μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Έδεσσας, την μετακίνηση τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου Έδεσσας που οδηγήσανε ολόκληρα τμήματα και κλινικές στα όρια της κατάρρευσης.

Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις για να κλείνουν όταν δεν είναι κερδοφόρα. Έστω και μία ανθρώπινη ζωή να σώσουν σέ ένα έκτακτο περιστατικό θεωρείται ανεκτίμητη η λειτουργία τους. Οι κυβερνώντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις τοπικές κοινωνίες έτσι όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις. Η διάλυση του ΕΣΥ με τέτοιου είδους μεθόδους θα πλήξει τους ευάλωτους που θα πρέπει αν έχουν χρήματα και αν προλάβουν λόγω αποστάσεων να ψάχνουν ιδιωτικές κλινικές. Ο καθένας να αναλογιστεί των ευθυνών που του αναλογούν και να πράξει ανάλογα, γνωρίζοντας όμως ότι ο λαός μπορεί να ανέχεται πολλά πράγματα αλλά δεν ξεχνάει και ειδικά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό της υγείας.

Εμείς εδώ που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα δεν είμαστε απέναντι από την διοίκηση του νοσοκομείου, η προσπάθεια αποσκοπεί στο να βοηθήσουμε και όχι να κρίνουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αδιάφορα ότι τα προβλήματα θα λυθούν από μόνα τους. Υπάρχει ορατός κίνδυνος στο να θρηνήσουμε ζωές από την θαυμαστή ολιγωρία σας κύριοι υπεύθυνοι. Κύριοι υπεύθυνοι που ασκείται πολιτική στο χώρο της δημόσιας υγείας έχετε πει τόσα ψέματα που είναι πιο πολλά και από τις ανάσες σας.
Ήρθε η ώρα να σας πληρώσουν με το νόμισμα που σας αξίζει. Να δούμε αν την ύστατη ώρα ιδρώσει το αυτί σας ώστε να υπάρξει κάποια μορφή λύσης στα προβλήματα της υγείας.
Να σκύψουν αυτοί που μας κυβερνούν στα προβλήματα που υπάρχουν για να μην θρηνήσουμε αθώες ψυχές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...