ΣΥΡΙΖΑ: εκλογή αρχηγού στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου

Στην ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία η πρόταση που έκανε λόγο για διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Στην ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία η πρόταση που έκανε λόγο για διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, πρώτο γύρο εκλογών στις 10 Σεπτεμβρίου και δεύτερο γύρο εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά ψήφισαν 252 και η πρόταση αυτή που κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης πέρασε με 161 ψήφους έναντι 88 ψήφων που πήρε η πρόταση που ήθελε το διαρκές συνέδριο να γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου, στις 25 Οκτωβρίου το έκτακτο συνέδριο και στις 26 Νοεμβρίου η εκλογή του νέου/ας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη καταμετρήθηκαν 2 λευκά και δυο παρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η εκλογή να πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου – και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, μετατοπίζοντας το χρονοδιάγραμμα κατά μια εβδομάδα αργότερα, η επικαιροποιημένη εισήγηση που κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης προέβλεπε:

3 Σεπτεμβρίου : διαρκές συνέδριο
10 Σεπτεμβρίου: Πρώτος γύρος εκλογών
16 Σεπτεμβρίου: Δεύτερος γύρος εκλογών

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό στη ΔΕΘ θα παραστεί ο/η νέα Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς στις 17 Σεπτεμβρίου, χωρίς να πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τυπου προς τα ΜΜΕ.

Προς ψηφοφορία, ωστόσο, κατατέθηκε και δεύτερη πρόταση, από πλευράς των «προεδρικών», η οποία προέβλεπε:

3 Σεπτεμβρίου: Διαρκές συνέδριο
24 Οκτωβρίου: έκτακτο συνέδριο
26 Νοεμβρίου: Εκλογή Προέδρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...