Θ. Τζάκρη: Τοποθέτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Κάποιες καλές ρυθμίσεις πίσω από τις οποίες κρύβονται οι πραγματικές κακές προθέσεις της κυβέρνησης

⚠️ Κάποιες καλές ρυθμίσεις πίσω από τις οποίες κρύβονται οι πραγματικές κακές προθέσεις της κυβέρνησης
⁉️ Τι είναι τελικά ο κ. Σαμαράς για την ΝΔ; Ένας τελειωμένος ακροδεξιός που απολαμβάνει ασυλίας, ένας ισχυρογνώμων απόμαχος, ή μήπως είναι ένας χρήσιμος ενεργός συμπαίκτης;
➡️ Τοποθέτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Βουτηγμένη στην υποκρισία η κυβέρνηση και υποκριτικός ο ιδεολογικός και πολιτικός ρόλος του κ. Σαμαρά, ο οποίος διεκδικεί ρόλο «σύγχρονου Ίωνα Δραγούμη», αλλά αντιμετωπίζει πολιτικά με τελείως διαφορετικό τρόπο τα σχετικώς ανώδυνα, από τα αληθώς επώδυνα.
🚫 Έτσι είναι «σκληρός» για θέματα όπως τα Πρωτόκολλα των Πρεσπών, το γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων και την πρόσφατη ρύθμιση Καιρίδη για τους μετανάστες, αλλά πολιτικώς παραμένει ευένδοτος με τα ελληνοτουρκικά και «τους τεμενάδες» Γεραπετρίτη, την παραβίαση βασικών ελευθεριών από το παρακράτος, όπως στην υπόθεση των υποκλοπών και την αδιαμαρτύρητη εκχώρηση της κυβέρνησης στην λεγομένη «Νέα Σημιτοποταμία».
🧷 Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση αλλά για νομοθέτηση των επιδοματικών πολιτικών της κυβέρνησης που ναι μεν έχουν κάποια αξία, ωστόσο αποτελούν προσωρινές παρεμβάσεις και μια πολιτική πρόνοιας «α λα καρτ» που δεν ταιριάζει σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.
Ωστόσο, πίσω από όλα αυτά επέρχονται αλλαγές στην ασφαλιστική νομοθεσία εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, μεταξύ άλλων, με την περαιτέρω «ιδιωτικοποίηση» του δευτέρου πυλώνα της ασφάλισης με την προώθηση των Ομαδικών Ασφαλιστικών Συμβολαίων (ΟΑΣ), αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ΤΕΑ, καταργείται το αυτοδιοίκητο και η υποχρεωτικότητα των Ταμείων Αλληλοβοήθειας κλπ.
Παράλληλα καμία συζήτηση δεν γίνεται για την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων καθώς και της προσωπικής διαφοράς με παράλληλη θεσμοθέτηση του ΕΚΑΣ και της 13ης σύνταξης.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...