ΒΙΒΛΙΟ: “Το μαγικό χτενάκι” & “το βασίλειο του κόκορα”

Δύο βιβλία που δεν βασίζονται στο εικονογραφημένο κείμενο, καθώς συμβαίνει συνήθως με τα παραμύθια.

“Το μαγικό χτενάκι” και “το βασίλειο του κόκορα” είναι δύο παραμύθια, δύο παραμυθικές νουβέλες ή, μάλλον, δύο αναγνωστικές απολαύσεις για μαμάδες και μπαμπάδες που δοκιμάζουν πρώτα στο δικό τους στόμα τη μπουκιά που θα δώσουν με το κουταλάκι στο παιδί τους.
Δύο βιβλία που δεν βασίζονται στο εικονογραφημένο κείμενο, καθώς συμβαίνει συνήθως με τα παραμύθια. Υπηρετούν την αντίληψη ότι τα παραμύθια δεν είναι μόνο για τα παιδιά, αλλά για όλους, απευθύνονται δηλαδή σε κάθε αναγνώστη που δεν χρειάζεται υποστηρικτικές εικόνες για να κατανοήσει το γραπτό κείμενο, ξέρει ανάγνωση και φτάνει αυτό.
“Το μαγικό χτενάκι” θεμελιώνεται πάνω σε ένα αρχαίο Αιτωλικό παραμύθι.
Πρόκειται για μεταφορά μιας αρχετυπικής ιστορίας από τον βουκολικό στον αστικό αφηγηματικό κώδικα.
Σχήμα βιβλίου: 12 Χ 18
Μαλακό εξώφυλλο
Εικόνα εξωφύλλου: Χρήστος Παπανίκος
Σελίδες: 160
Τιμή: 15 ευρώ
“Το βασίλειο του κόκορα” είναι μια παραμυθική αλληγορία:
Η ιστορία ενός πληγωμένου κοτόπουλου, του Κίκι Ρίκο, που σώζει τη ζωή του με απόδραση από το κοτέτσι για να επιστρέψει όμως και να ξηλώσει από τον θρόνο του τον τύραννο του κοτετσιού, τον μεγάλο κόκορα βασιλιά Κούκου Ρούκου. Η κατάργηση της βασιλείας και η εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στο κοτέτσι θα φέρουν νέα δεδομένα, ξεσπά όμως ο πόλεμος των κοκόρων με τις αλεπούδες.
Σχήμα βιβλίου: 12,5 Χ 20
Σκληρό εξώφυλλο
Εικόνα εξωφύλλου: Χρήστος Παπανίκος
Σελίδες: 256
Τιμή: 15 ευρώ
“Το μαγικό χτενάκι” και “το βασίλειο του κόκορα” δεν κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία, ούτε αποστέλλονται ταχυδρομικά.
Αν παραγγείλετε και τα 2 βιβλία (στο τηλ. 26410 49000 ή στο messenger του συγγραφέα Παντελής Φλωρόπουλος | Facebook) μπορούν να παραδοθούν χωρίς καμία επιβάρυνσή σας σε Κατάστημα ή Γραφείο του Αγρινίου. Και βέβαια θα τα βρείτε στα Γραφεία της εφημερίδας “Αναγγελία”, στο Αγρίνιο, Θ. Γρίβα 3 (στον πεζόδρομο) ώρες 9.00΄ – 2.00΄ το πρωί και 5.30΄- 8.00΄ το βράδυ, πλην Σαββατοκύριακου.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...