Σε Άρνισσα, Άγιο Αθανάσιο, Ζέρβη και Παναγίτσα ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης για της ζημιές από το χαλάζι.

Σε Άρνισσα, Άγιο Αθανάσιο, Ζέρβη και Παναγίτσα συζητήσαμε με τους παραγωγούς για τις τελευταίες καταστροφές που προκάλεσαν οι χαλαζοπτώσεις στις καλλιέργειες.

Πράγματι το εύρος της ζημιάς είναι πολύ μεγάλο. Από την πλευρά μου ενημέρωσα ότι ήδη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, έχουμε συντονίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.


Άμεσα θα προχωρήσουν οι αναγγελίες και η μακροσκοπική εκτίμηση της ζημιάς ενώ θα παρασχεθούν στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ ενισχύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει γρήγορα να ανταπεξέλθει.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στους παραγωγούς.

Σύντομα μάλιστα θα προχωρήσουμε στην ψήφιση του νέου κανονισμού του ΕΛΓΑ αλλά και στην επέκταση της χαλαζικής προστασίας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.
Ενέργειες με τις οποίες στοχεύουμε να θωρακίσουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας απέναντι στις συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...