Άγριο επεισόδιο στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Στα χέρια» ο δικηγόρος του Πολάκη με τον φρουρό του Γεωργιάδη

Οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε να τους χωρίσουν μέλη του ακροατηρίου και αστυνομικοί.

Στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013 – 2014 κατέθεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με τη διαδικασία να διεξάγεται σε υψηλούς τόνους.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη και λίγο πριν τη διακοπή της δίκης, υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του δικηγόρου του Παύλου Πολάκη, Γιάννη Απατσίδη και του αστυνομικού του Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε να τους χωρίσουν μέλη του ακροατηρίου και αστυνομικοί.

Αφορμή για το περιστατικό αποτέλεσε η άρνηση του Παύλου Πολάκη να απαντήσει σε ερωτήσεις συνηγόρου, λέγοντας ότι την έχει ήδη απαντήσει και το συνήγορο να διαμαρτύρεται.

Η δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο εδώλιο κάθονται ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Ο κ. Πολάκης κατέθεσε ως μάρτυρας μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο ίδιος στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας κι έγινε δεκτό από το Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε ότι λίγο αφότου ανέλαβε έλαβε ένα χαρτί στο γραφείο του που έλεγε «δείτε τα αίσχη του Άδωνι». Το χαρτί είχε ονόματα και δίπλα ημερομηνίες πρόσληψης και λήξης της σύμβασης λίγες ημέρες πριν φύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Υπάρχει το χαρτί στη δικογραφία. Πήγα στην εισαγγελέα Ράικου τότε. Λέω έχουμε καραμπινάτη υπόθεση ρουσφετολογικών διορισμών που είναι πάνω από το όριο των μετακλητών. Μέχρι 6-7 μπορείς να προσλάβεις. Το όριο αυτό είχε εξαντληθεί προφανώς για τον κ. Γεωργιάδη.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι 22 ήταν ΔΕ και προσλήφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ που τοποθετήθηκαν στο γραφείο Τύπου του κ. Γεωργιάδη. Ήταν ρουσφέτια του, τα οποία διόρισε με αυτό το μηχανισμό. Αν δείτε αναλυτικά τα προσόντα τους… υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν πάτησαν ποτέ εκεί που ήταν η υπηρεσία τους, ήταν αργομισθίες κάποιοι.

Από την εισαγγελία μου ζήτησαν στοιχεία. Πήγα δυο φορές γιατί την προχωρούσαν οι υποθέσεις. Όχι μόνο αυτή. Όταν σηκώσαμε το καπάκι βγήκε ζόφος. Έδωσα και κατάθεση στις 30 Μαΐου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόσφεραν υπηρεσία, ήταν εξυπηρέτηση ρουσφετιών και στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη.

Φαίνεται ότι είχαν σχέση με την Ελληνική Αγωγή, φαίνεται ότι πληρώθηκαν από το υπουργείου υγείας ενώ υπήρχε απαγόρευση προσλήψεων τότε. Τα προσόντα υπήρχαν από ΔΕ μέχρι…αερόμπικ!».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε σε δικαστική απόφαση που αφορά άλλη υπόθεση και διαφορετικά πρόσωπα, με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων να διαμαρτύρονται.

«Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση που δεν παρίσταται πολιτική αγωγή από το ΚΕΕΛΠΝΟ να ζητά την επανόρθωση της ζημιάς και από τον ΕΟΔΥ» σημείωσε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε:

«Τρεις ημέρες πριν τη δίκη πάρθηκε στο ΔΣ μια απόφαση τεράστιου νομικού βάθους… να γραφτεί στα βιβλία δηλαδή! Για να μην παρασταθούν στη δίκη. Ενώ είχαν πάρει τρεις πρόεδροι απόφαση ότι θα παρασταθούν, εμφανίζεται μια κυρία στο ΔΣ και λέει ότι υπάρχει εισήγηση κάποιου Γουλιέλμου που λέει ότι αν τυχόν αθωωθούν οι κατηγορούμενοι θα μας ζητήσουν χρήματα και άρα να μη παρασταθούμε! Ποιο πανεπιστήμιο πρέπει να έχεις τελειώσει για να πεις τέτοιο πράγμα!».

  • Πρόεδρος: Είπατε για 22 άτομα που προσλήφθηκαν για μη νόμιμους λόγους. Ο κ. Γεωργιαδης κατάθεσε ότι κάλυπταν ανάγκες υλοποίησης προγραμμάτων για επιδημίες – πανδημίες όπως ο Η1Ν1. Ότι αυτά έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων επειδή υπήρχε άμεση ανάγκη να γίνουν αυτά. Εννέα φαίνονται να έχουν εργαστεί εντός του ΚΕΕΛΠΝΟ…
  • Πολάκης: Δεν υπάρχουν αυτά! Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίες! Οι περισσότεροι ήταν γραφείο τύπου του κ. Γεωργιάδη; Από το τηλεφωνικό κέντρο πως ακριβώς έβαλαν τα στήθη τους μπροστά στην επιδημία; Υπάρχει μια κυρία που φέρεται να εργάστηκε στο Γεννηματά στη μονάδα ειδικών λοιμώξεων! Λες πάει να πολεμήσει την πανδημία. Αλλά το πόρισμα λέει πως 2 μέρες μετά την πήγαν στην ψυχιατρική εφήβων! Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ρουσφέτια!

Σε σημείο της κατάθεσής του ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι υπάρχουν έγγραφα για προσλήψεις που φτιάχτηκαν μετά και είναι πλαστά με την υπεράσπιση των κατηγορουμένων να αντιδρά έντονα. 

  • Αλέξης Αθανασόπουλος: Ο μάρτυρας πετάει λάσπη! Είναι ντροπή αυτά που λέει. Διαπράττει αδικήματα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου!
  • Πρόεδρος: Για εσάς το λέει;
  • Αλέξης Αθανασόπουλος: Όταν το λέει για τους πελάτες μας, δεν μας αφορά;

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι οι προσληφθέντες ήταν «μετακλητοί Γεωργιάδη» ενώ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό ότι κάποια εξ αυτών ό Τάσος εργάστηκαν. Ο ίδιος υποστήριξε πως σπαταλήθηκαν και χρήματα από κρατικές επιχορηγήσεις και όχι από χορηγίες της Estée Lauder και του ΟΠΑΠ, όπως υποστηρίζει η άλλη πλευρά.

«Το προϊόν του αντικαρκινικού εράνου το έκαναν μη πω τι! Ότι πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ένα εξάμηνο είχε γίνει κόλλυβα! Έχει γίνει έλεγχος και αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί πληρωνόντουσαν από κρατική επιχορήγηση»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com