Αυγενάκης: Διάλογος με αγρότες και κτηνοτρόφους από Σέρρες και Ημαθία

Tοπικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα τέθηκαν σήμερα στο τραπέζι με αγρότες κι εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων από #Σέρρες και #Ημαθία, μαζί με τους υφυπουργούς Διονύσης Σταμενίτης – Dionisis Stamenitis και Σταύρος Κελέτσης – Stavros Keletsis και τον ΓΓ #Γιώργο_Στρατάκο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑ

Ο διάλογος με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους συνεχίζεται, οι πόρτες μας παραμένουν ανοιχτές!

📍 Tοπικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα τέθηκαν σήμερα στο τραπέζι με αγρότες κι εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων από #Σέρρες και #Ημαθία, μαζί με τους υφυπουργούς Διονύσης Σταμενίτης – Dionisis Stamenitis και Σταύρος Κελέτσης – Stavros Keletsis και τον ΓΓ #Γιώργο_Στρατάκο.
✅ Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ορθή λειτουργία του #ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να γίνει ένας οργανισμός που θα λειτουργεί με #διαφάνεια, #δικαιοσύνη και #αποτελεσματικότητα, στον νέο Κανονισμό του #ΕΛΓΑ με τα τρία επίπεδα ασφάλισης και στον σύγχρονο ΕΛΓΟ Δήμητρα – ELGO Dimitra που σχεδιάζουμε.
✅ Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της επικείμενης δημιουργίας Αγροτικών Τμημάτων στα #Επιμελητήρια της χώρας, ώστε να υπάρχουν σύγχρονα #μητρώα_αγροτών.
✅ Συζητήθηκαν, ακόμη, τα προβλήματα των ελληνοποιήσεων, όπως και το ζήτημα του #Ειδικού_Φόρου_Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.
✅ Έγινε αναφορά στην #ακαρπία και τον #περονόσπορο και στη σημασία της προσθήκης τους ως βασικά θέματα στην ατζέντα της 1ης συνάντησης Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Νότου (#EUMED9) στις 24 Ιανουαρίου, στις #Βρυξέλλες.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com