Χατζηδάκης: Όπλο για εμάς οι διαμαρτυρίες των αγροτών στη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ στις Βρυξέλλες

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα αιτήματα των αγροτών και έχει λάβει μέτρα, όπως η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Οι διαμαρτυρίες των αγροτών θα αποτελέσουν κυβερνητικό «όπλο» στις Βρυξέλλες τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Βουλής.

Την ώρα που οι αγρότες έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Χατζηδάκης από τη Βουλή σχολίασε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα αιτήματά τους και έχει λάβει μέτρα, όπως η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.

 «Δεν λέμε ότι έγιναν πάμπλουτοι οι αγρότες και πρέπει να πανηγυρίζουν. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τα αιτήματα τους. Εμείς είμαστε η κυβέρνηση που μείωσε την άμεση φορολογία για τους αγρότες, μειώσαμε το ΦΠΑ για τα λιπάσματα στο 6% και για τα αγροτικά μηχανήματα στο 13%, επιστρέψαμε τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο το 2022 και το 2023, τον επιστρέφουμε και φέτος προκαταβολικά και θα μονιμοποιήσουμε τις επιστροφές από το 2025», ανέφερε, αρχικά, ο Κωστής Χατζηδάκης.

 «Οι διαμαρτυρίες των αγροτών είναι για εμάς ένα όπλο στη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ στις Βρυξέλλες. Είναι βέβαιο όμως ότι ο αγροτικός τομέας χρειάζεται αναδιάρθρωση. Πρέπει να κάνουμε εμείς αυτά που μας αναλογούν και οι αγρότες εκείνα που τους αναλογούν για να εκμεταλλευθούν την ευρωπαϊκή πολιτική», πρόσθεσε.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com