Εκδόθηκε η πρόσκληση που δύναται να χρηματοδοτήσει το Φράγμα του Αλμωπαίου.

Μετά από συνεργασία της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, του Υπουργού Λευτέρης Αυγενάκης και δικής μου ως αρμόδιου Υφυπουργού, εκδόθηκε την 03/01/2024 με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Δράσης 4.3.1: «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020».

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που αφορά και τον Νομό Πέλλας, καθώς δύναται με τις πιστώσεις της πρόσκλησης να χρηματοδοτηθεί το έργο κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου (κυρίως έργο – ταμιευτήρας).
Όπως έχει γίνει γνωστό, το συγκεκριμένο τμήμα του έργου θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020) και η σημερινή εξέλιξη είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, καθώς το εν λόγω έργο παρουσιάζει την απαραίτητη μελετητική ωριμότητα.
Σημειώνεται ότι, η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 124.000.000,00 €.
Με τις πιστώσεις της μεταβατικής αυτής πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν έργα με προϋπολογισμό άνω των 2,2 εκ. € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) τα οποία αφορούν: βελτίωση ή αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων, ταμίευση χειμερινών απορροών (λιμνοδεξαμενές, φράγματα), βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών, χρήση ανακυκλωμένου νερού στις αρδεύσεις και τεχνητό εμπλουτισμό υπόγειων υδάτων σε ανακαίνιση δικτύου από γεωτρήσεις.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...