Ενημερώθηκε από τον ΕΛΓΑ ο Λάκης Βασιλειάδης

Ζήτησε την όσο το δυνατό ταχύτερη ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας και των κοινοποιήσεων των πορισμάτων στους παραγωγούς

❗ Επίσκεψη στον ΕΛΓΑ για τα πορίσματα από παγετό, βροχές, χαλάζι κ.α.
➡ Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκα το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, για να ενημερωθώ από την προϊσταμένη κ. Μ. Παππά για την πορεία της διαδικασίας έκδοσης και κοινοποιήσεων των πορισμάτων αναφορικά με τις πολλές ζημιές στην Πέλλα εντός του 2023. Παγετοί, χαλαζοπτώσεις,βροχοπτώσεις κ.α καιρικά φαινόμενα έπληξαν παραγωγές με αποτέλεσμα οι αγρότες και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν εκτεταμένη απώλεια εισοδήματος.
ℹ Η κ. Παππά με ενημέρωσε πως ξεκινάει η κοινοποίηση πορισμάτων για τον παγετό και έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί για όλες σχεδόν τις τοπικές κοινότητες. Έπειτα θα ξεκινήσουν τα πορίσματα που αφορούν τις βροχοπτώσεις και στη συνέχεια, ανάλογα με τον όγκο των αναγγελιών ζημιάς κάθε τοπικής κοινότητας, θα ακολουθήσουν τα πορίσματα για τις χαλαζοπτώσεις.
🔹 Από τη μεριά μου ζήτησα την όσο το δυνατό ταχύτερη ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας και των κοινοποιήσεων των πορισμάτων στους παραγωγούς, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ο Οργανισμός σε πληρωμές το συντομότερο δυνατό.
✔ Επιπλέον, σε επικοινωνία μου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ελ. Αυγενάκη, ξαναέθεσα το ζήτημα της αναγκαιότητας να δοθούν προκαταβολές σε περιοχές και τοπικές κοινότητες που επλήγησαν τόσο σφόδρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ώστε ανακηρύχθησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για ζημιές στο 100% της παραγωγής, με αποτέλεσμα οι αγρότες να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...