Έβρος: Προχωράει πυρετωδώς ο νέος φράχτης 35 χλμ Ψαθάδες-Κορνοφωλιά

Προχωρούν πυρετωδώς μετά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι εργασίες κατασκευής υου νέυ φράχτη μήκους 35 χλμ μεταξύ των χωριών Ψαθάδες Διδυμοτείχου και Κορνοφωλιάς Σουφλίου.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μας, ένα μήνα μετά τις αρχικές εργασίες και τα πρώτα μέτρα που κατασκευάστηκαν στην περιοχή των Ψαθάδων όπως είχαμε δημοσιεύσει στο Evros-news.gr με ΒΙΝΤΕΟ, εκεί που αρχίζει ο νέος φράχτης και συγκεκριμένα στο σημείο που ο ποταμός Έβρος κάνει την στροφή στην πορεία του, συνεχίζον6αι με αμείωτο ρυθμό οι τοποθετήσεις των πασάλων ύψους 5 μέτρων, πάω στους οποίους “κουμπώνουν” τα υπόλοιπα κομμάτια.

Ο νέος φράχτης θα είναι μήκους 35 χιλιομέτρων, από το ύψος του χωριού Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανέγερση μεταλλικού κιγκλιδώματος ύψους πέντε μέτρων στο οποίο θα τοποθετηθεί λαμαρίνα ειδική για αποτροπή αναρρίχησης και κονσερτίνα. Παράλληλα θα δημιουργηθούν νέα παρατηρητήρια και πιο συγκεκριμένα επτά υπερυψωμένα που θα έχουν αντιβαλλιστική προστασία, θα βελτιωθούν και θα συντηρηθούν τέσσερα φυλάκια και τέσσερα παρατηρητήρια.

Το κόστος του έργου είναι κοντά στα 100 κατ. ευρώ και το έχουν αναλάβει οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ και Intrakat. Φυσικά σημαντικά κομμάτια του έργου έχουν διθεί σε τοπικούς υπεργολάβους, δημιουργώντας αρκετές θέσεις εργασίας, σε όσους φυσικά ντόπιους επιλέγουν να εργαστούν σε παρόκοια έργα.

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο κομμάτι του φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων στην περιοχή των Φερών κατασκευάστηκε επί Μιχάλη Χρυσοχοίδη που επέστρεψε πρόσφατα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δεν αποκλείεται λοιπόν να επισκεφθεί σύντομα τον Έβρο στο πλαίσιο των καθηκόντων του και να επιθεωρήσει το νέο κομμάτι που προχωράει.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...