Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2027 (video)

Ο πρωθυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τετραετία

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρόεδρο του Ινστιτούτου Jacques Delors, Ενρίκο Λέτα στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable» στο γκολφ Γλυφάδας.

«Τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχουμε ως στόχο να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και έχουμε τρία χρόνια στη θητεία μας, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2027. Ημουν επίσης σαφής στην πρώτη μου θητεία, παρά τις πολλές ερωτήσεις που υπήρξαν. Διαψεύστηκαν, θα διαψευστούν ξανά. Θα κριθούμε συνολικά για όσα κάνουμε στη δεύτερη θητεία μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «έχουμε εντολή να προωθήσουμε ισχυρές μεταρρυθμίσεις». 

Αναφερόμενος στο πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «υπήρχε κάποια κόπωση λόγω των συνεχόμενων εκλογών. Είχαμε πολύ υψηλή αποχή, αλλά και οι πολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εκλογές για να μας στείλουν ένα μήνυμα σχετικά με το κόστος ζωής».

Το μήνυμα των πολιτών ήταν «πιάστε δουλειά και να πετύχετε τα αποτελέσματα που δεσμευτήκατε», πρόσθεσε. Σημείωσε, πάντως, ότι «η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, καθώς μπόρεσε να συσπειρώσει γύρω της τόσο δεξιούς όσο και κεντρώους ψηφοφόρους».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι οικονομικοί στόχοι για τη χώρα είναι δύο: «Πρώτος στόχος η μείωση της ανεργίας μαζί με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και δεύτερος η συνεχής θωράκιση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών». Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα «αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση» και ότι «είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...