Σε κυβερνητικό Ανασχηματισμό προχωρά ο Πρωθυπουργός

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις τελευταίες ώρες.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Όλα δείχνουν πως νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος θα είναι ο νέος υπουργός Εργασίας στην θέση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Παύλος Μαρινάκης θα αναλάβει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και θα παραμείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και αναλαμβάνει τα καθήκοντα που είχε ο Γιάννης Μπρατάκος στα κρατικά ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες αν πέτυχε το rotation που είχε κάνει το καλοκαίρι, είχε απαντήσει: «Αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν, αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν. Αξιολογούνται σε δύο επίπεδα. Μπορούν να υλοποιήσουν την πολιτική; Το ένα ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνω και ξέρετε ότι αποφεύγω τους συχνούς ανασχηματισμούς. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού, δεν θα διστάσω να το κάνω».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...