Στην εκδήλωση του ΕΚΠΑ για τα 50 χρόνια απο την τουρκική εισβολή στην Κύπρο η Θ. Τζάκρη.

Η εκδήλωση παραγματοποιηήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, παρουσία της προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Σήμερα βρέθηκα στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΚΠΑ για τα 50 χρόνια απο την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη

Χαιρετισμούς απηύθυναν η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ο ΠτΔ της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Γεράσιμος Σιάσος, ενώ τραγούδησε ο Γιωργος Νταλάρας.
Η μνήμη είναι ζωντανή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο.

Προβολή βίντεο.

Χαιρετισμός από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ομιλία από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη
Γιώργος Νταλάρας. Τιμητική συμμετοχή. Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά για την « Ηρώων Γη»


Κύπρος και ΕΚΠΑ: Άρρηκτοι δεσμοί

Η σχέση του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη Κύπρο είναι μακρά, στενή και αδιατάρακτη. Χάρη καταρχάς στην παρουσία χιλιάδων Κυπρίων φοιτητών και φοιτητριών αλλά και μελών του διδακτικού του προσωπικού. Ανάμεσά τους, προσωπικότητες όπως οι νομικοί Νικόλαος Ι. Σαρίπολος , Νικόλαος Ν. Σαρίπολος και ο φιλόλογος Σίμος Μενάρδος.

Μια ιδιαίτερα σημαντική πλευρά των σχέσεων του ΕΚΠΑ με την Κύπρο αφορά τη ζήτημα της ανεξαρτησίας της και των αγώνων του Κυπριακού λαού για αυτοδιάθεση. Ήδη στη δεκαετία του 1930 το Πανεπιστήμιο κινείται ενεργά, μαζί με άλλους ελληνικούς θεσμούς και φορείς στον αγώνα για την αυτοδιάθεση του νησιού. Στη δεκαετία του ’50 το Πανεπιστήμιο υποστήριξε  με πολλαπλούς τρόπους τον αγώνα του κυπριακού λαού.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...