Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η Δήμαρχος Σκύδρας με τον ΥφΑΑΤ, Δ. Σταμενίτη για τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάμε δικαιοσύνη για όλους και περιμένουμε από τους αρμοδίους υπουργούς- δικηγόρους να δώσουν λύση!

Συνοδευόμενη από τον υφυπουργό ΥΠΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη και συνεργάτες μου, επισκέφθηκα σήμερα τον Υπουργό και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη και κ. Μπούγα, αντίστοιχα, και υποστήριξα το δίκαιο και εύλογο αίτημα μας για τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας, ήτοι την αναβάθμιση του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο, όπως ορίζει το σχετικό σχέδιο νόμου.

Παρουσίασα και εξήγησα όλα τα δεδομένα του δήμου μας και του ιδιόκτητου Ειρηνοδικείου μας, τη θέση της πόλης μας. Όπως παρουσίασα την ακαταλληλότητα των δικαστηρίων της Έδεσσας, να στεγάσουν και να εξυπηρετήσουν δικηγόρους, υπαλλήλους και διαδίκους και από το Δήμο Σκύδρας. Για όσους γνωρίζουν την κατάσταση του “Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας” κατ’ ευφημισμό ο όρος, ξέρουν ότι είναι άκαιρη, άκυρη και ανεπίτρεπτη η οποιαδήποτε μεταφορά ύλης, δικαστικού αντικειμένου και προσώπων στα δικαστήρια της Έδεσσας, με εμφανή τα σημάδια της κατάρρευσης και της ανεπάρκειας χώρου.
Η Περιφέρεια πρέπει να υποστηρίζεται από το κεντρικό κράτος και να αντιμετωπίζεται ισότιμα και δίκαια, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες δυνατότητες.
Ο υπουργός και ο υφυπουργός, που είναι συνάδελφοι δικηγόροι, δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το αίτημα μας και θα το μεταφέρουν στον Πρωθυπουργό.
Εν τω μεταξύ οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας ξεκίνησαν αποχή επ αόριστον!
Από το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάμε δικαιοσύνη για όλους και περιμένουμε από τους αρμοδίους υπουργούς- δικηγόρους να δώσουν λύση!
Ίδωμεν λοιπόν…
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com