Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Για την περιοχή μας αναμένεται, εκτός απροόπτου το επόμενο διάστημα η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπτυξη των υπερυψηλών ταχυτήτων όπου θα δώσει τη δυνατότητα για αναβάθμιση του δικτύου της περιοχής μας.

Συναντήθηκα χθες με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κ. Κυρανάκη όπου είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα της αρμοδιότητάς του.
Συγκεκριμένα, μιλήσαμε για το Κτηματολόγιο και τα βήματα που γίνονται ώστε να καταστεί η υπηρεσία αυτή ένα ιδιαιτέρως βοηθητικό εργαλείο για τον πολίτη. Η ψηφιοποίηση του υποθηκοφυλακείου ήδη στις μεγάλες πόλεις βρίσκεται σε καλό επίπεδο ενώ παράλληλα ξεκινάει πιλοτικά και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο Κτηματολόγιο μειώνοντας έτσι δραματικά τον χρόνο διεκπεραίωσης μιας υπόθεσης. Επιπλέον, θα επιλυθούν προβλήματα κυρίως των ιδιοκτητών ακινήτων με μετεγγραμμένα συμβόλαια στα πρώην Υποθ/κεία, με την ένδειξη ‘’ ΑΓΝΩΣΤΟΣ’’ στις αρχικές κτηματολογικές εγγραφές, ένα θέμα που ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες της περιοχής μας.

Ζήτησα την ενίσχυση με στελεχιακό προσωπικό για τις υπηρεσίες της Πέλλας, όπου χρειάζεται, για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπλέον συζητήσαμε για την εξέλιξη του έργου για την ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου ευρυζωνικών υποδομών υπερυψηλής ταχύτητας (UFBB) στην περιοχή μας. Γενικά το έργο αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα για την ψηφιακή πολιτική και γίνονται δράσεις επέκτασης του δικτύου, προσπάθειες του υπουργείου, που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους παρόχους για μειώσεις στις τιμές των υψηλών ταχυτήτων ίντερνετ, ενώ αναμένεται και το επόμενο διάστημα να δοθούν κίνητρα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις για μετάβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες μέσω voucher.

Έχουμε μπροστά μας μια σειρά από σημαντικά έργα που αφορούν την ψηφιοποίηση του κράτους και θα διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα πολλών πολιτών, όπως έχει ήδη γίνει σε σημαντικά σημεία της δημόσιας διοίκησης με το gov.gr. Ο στόχος είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και των μεγάλων καθυστερήσεων στις συναλλαγές των πολιτών με το δημόσιο. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας έγκειται στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όπου καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια ψηφιοποίησης του κράτους και κυρίως των υπηρεσιών που σχετίζονται με τους πολίτες. Για την περιοχή μας αναμένεται, εκτός απροόπτου το επόμενο διάστημα η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπτυξη των υπερυψηλών ταχυτήτων όπου θα δώσει τη δυνατότητα για αναβάθμιση του δικτύου της περιοχής μας.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...