Βόρεια Κορέα: Δεν θα διστάσουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ν. Κορέα, διαμηνύει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

«Κυριότερο εχθρό» χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατηγορώντας την ότι πυροδοτεί αντιπαράθεση και κούρσα εξοπλισμών, και διαμηνύοντας ότι δεν θα διστάσει να εμπλακεί σε πόλεμο.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι είναι ώρα να χαρακτηρίσει τη Νότια Κορέα τον «κυριότερο εχθρό» της χώρας του, διαμηνύοντας ότι δεν θα διστάσει να εμπλακεί σε πόλεμο, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε τη Σεούλ ότι πυροδοτεί αντιπαράθεση και κούρσα εξοπλισμών, καλώντας ξανά να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, με έμφαση στο αποτρεπτικό πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγιάνγκ.

«Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση ν’ αποφύγουμε τον πόλεμο», εάν προκληθούμε

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης έκανε τα σχόλια αυτά κατά την επίσκεψή του, αυτήν την εβδομάδα, σε βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών (φωτογραφία, επάνω), διευκρίνισε το KCNA. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη νέων τύπων όπλων και εξοπλισμού από τα εργοστάσια και διέταξε να ενισχύσουν πιο αποφασιστικά την πολεμική ετοιμότητα της χώρας. Χαρακτήρισε «αναπόφευκτη πραγματικότητα» την επιδείνωση των σχέσεων με τη Νότια Κορέα, υποστηρίζοντας ότι παρότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει «σε μονομερείς ενέργειες» που θα οδηγούσαν σε «μεγάλο γεγονός» στην κορεατική χερσόνησο, ταυτόχρονα «δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση ν’ αποφύγουμε τον πόλεμο».

Θα την «αφανίσουμε»

Σε περίπτωση που ο Νότος επιχειρήσει «να χρησιμοποιήσει ένοπλες δυνάμεις εναντίον της ΛΔΚ (Λαϊκής Δημοκρατία Κορέας, η επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας) ή να απειλήσει την κυριαρχία και την ασφάλειά της, δεν θα έχουμε κανένα δισταγμό ν’ αφανίσουμε τη Νότια Κορέα, κινητοποιώντας όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτουμε», είπε. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συμφιλίωσης ή ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, αναγγέλλοντας «αποφασιστική αλλαγή πολιτικής» απέναντι στη Σεούλ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
youTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης...