Στα καλύτερα τυριά του “Τυροκόμου” το Μπάτζος ΠΟΠ από το Τυροκομείο Πάικο

Υπόξινη, πικάντικη και αλµυρή γεύση µαζί µε χαµηλά λιπαρά χαρακτηρίζουν τον Μπάτζο ΠΟΠ, ένα ιδιαίτερο σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από παστεριωµένο πρόβειο και γίδινο γάλα.

Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα ελληνικά τυριά και προέρχεται από την παράδοση των κτηνοτρόφων της Βόρειας Πίνδου. ∆ηµιουργός το Τυροκοµείο Πάικο, το οποίο παράγει µια πλούσια γκάµα τυριών µε πρώτη ύλη γάλα αποκλειστικά από κτηνοτρόφους που διατηρούν µονάδες στους πρόποδες του Πάικου. Η εταιρεία µε έδρα τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της στα Γιαννιτσά Πέλλας λειτουργεί από το 2006 και παράγει επίσης Φέτα ΠΟΠ, Αιγοπρόβειο Λευκό Άλµης, Γίδινο Λευκό Άλµης, Μυζήθρα και Ανθότυρο.

Facebook
X
LinkedIn
Email

Διαβάστε επίσης...